phone-icon 0345-611777

Een flexwerkplek moet functioneren voor verschillende gebruikers.

Flexwerkplek

Een flexwerkplek is een werkplek die telkens van gebruiker wisselt, en wordt ookwel een flexibele werkplek genoemd.

Een flexwerkplek wordt gebruikt door meerdere gebruikers. Het is belangrijk om van te voren de activiteiten te bepalen van de toekomstige gebruikers. Zo kan de werkplek optimaal worden ingericht. Wordt er bijvoorbeeld veel gebeld, gecomputerd of geschreven? Denk hier van te voren over na, zodat er bijvoorbeeld een scheidingsscherm geplaatst kan worden, een computerscherm en/of een bureaulegger.

Bijna elke kantoorruimte heeft tegenwoordig één of meerdere flexwerkplekken. Het hebben van deze werkplekken heeft meerdere voordelen. Zo werkt het allereerst ruimtebesparend omdat wanneer er 50 parttime medewerkers zijn je aan 40 flexwerkplekken genoeg hebt. Flexwerkplekken worden het meest gebruikt door part-time medewerkers en medewerkers die veel in de buitendienst draaien.

Maar er zitten ook nadelen aan het werken achter een zo’n werkplek. Zo is er vaak gebrek aan privacy en heeft de medewerker nooit een vast en/of eigen werkplek. Ook kan de werkplek minder persoonlijk gemaakt worden. Ook is het erg belangrijk dat elke gebruiker kan inloggen op elke werkplek. Dus de ICT moet goed geregeld zijn en moet overal goed werken.

Een flexwerkplek hoeft niet altijd uit een bureau en een bureaustoel te bestaan. Tegenwoordig kan ook een stevige loungeset of stilte werkplek als flexwerkplek gebruikt worden.

Wat is een flexwerkplek

Een flexibele werkplek wordt ook wel ‘het nieuwe werken’ genoemd waarbij de oude en vertrouwde manier van werken verandert. Een statische werkplek transformeert hierdoor in een actievere en dynamische werkomgeving. Heel de dag door kunnen medewerkers hun flexibele werkplek verlaten of juist aanschuiven om hun werkzaamheden te verrichten. Onze flexibele werkplekken zijn gemaakt voor een efficiënte werkhouding, dankzij het toegankelijke verstelbaarheidssysteem.

Voordeel Flexwerkplekken

Wat is het voordeel van flexplekken? Het levert organisaties vaak een flinke besparing op. Werkplekken zijn immers duur. De letterlijke ruimte die een werkplek inneemt wordt vaak doorgerekend in kosten van huur, daarnaast hoort op elk bureau een computer en een telefoon aanwezig te zijn. Dat kost geld. Werkplekken zijn niet voortdurend bezet want medewerkers werken in deeltijd, zijn uit huis bij klanten of naar een vergadering. Uit oogpunt van kostenbesparing lijkt het dan ook voor de hand te liggen, af te zien van elke-medewerker-zijn-eigen-plek en flexibele werkplekken in te richten.

Deel artikel

Contactgegevens

Kantoorinrichters.nl
Showroom Leerdam              Techniekweg 12
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     0345-611777
 
Volg ons op google plus
     google-plus-6-kantoorinrichters-nl

Duurzame inrichting