phone-icon 0345-611777

Sommige accessoires in uw kantoor bepalen de sfeer, andere zijn onmisbaar voor een goed functionerende werkomgeving. Hoe zoekt u de balans en welke aankleding verdient uw kantoor?

Kantooraccessoires voor de aankleding van uw kantoor!

De accessoires in uw kantoor zijn onmisbaar! Accessoires zorgen voor de aankleding en sfeer op uw kantoor. Er zijn veel verschillende accessoires die in dit kennisartikel aan bod komen. Zo zijn er functionele accessoires en sfeer verhogende accessoires. Onder functionele accessoires vallen producten zoals computeraccessoires (cpu houders, producten voor de kabelmanagement), kapstokken, gardarobe rekken, prullenbakken, monitorarmen, papierbakken, paraplubakken enzovoorts. Deze dragen bij aan een nette uitstraling maar zijn (meestal) niet sfeer verhogend. Sfeer verhogende accessoires vallen bijvoorbeeld room dividers, planten (en plantenbakken), wandaankleding (akoestische panelen, moswanden, visuals, kunst). Ook heeft elke medewerker zo zijn eigen bureau accessoires zoals ordners, pennen, nietmachines enzovoorts.

Functionele accessoires

Hieronder vallen alle producten die zorgen dat uw uitstraling netter wordt. Zo zijn cpu houders en producten voor de kabelmanagement niet sfeer verhogend maar dragen ze wel bij aan een nette uitstraling en zorgen deze voor het goed opbergen van uw spullen.

Ook horen kapstokken, garderoberekken, prullenbakken, monitorarmen, papierbakken, paraplubakken bij deze categorie. Maar van deze producten zijn naast de standaard ook hele leuke varianten te vinden! Denk eens aan kapstokken, deze zijn er in zoveel verschillende soorten dus waarom gaan voor de standaard….

kennisartikel accessoires kapstok

Room dividers (scheidingsproducten)

Room dividers of scheidingschermen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Ook deze worden vaak tot kantooraccessoires gerekend. Iedereen kent de standaard gestoffeerde rechthoekige wanden wel, maar er zijn nog zoveel meer opties! Denk bijvoorbeeld eens aan grote grassprieten of aan een akoestisch paneel in de vorm van een bloem.

kennisartikel accessoires roomdivider

Sfeervolle accessoires (Planten op kantoor)

De voornaamste sfeervolle accessoires zijn de planten en plantenbakken op kantoor. Deze zijn erg sfeervol maar hebben nog veel meer kwaliteiten! Groen op kantoor wordt iedere werknemer gelukkiger van. Het stimuleert de medewerkers en verhoogd hun productiviteit. Planten zien er niet alleen gezelliger uit maar verhogen ook de luchtkwaliteit, concentratie, en de tevredenheid op kantoor. Daarnaast hebben planten een hoge absorptiewaarde en verminderen ze dus het geluid uit de omgeving.

kennisartikel accessoires plant

Er zijn onwijs veel verschillende soorten planten. Hieronder een overzichtje van een aantal planten die voor u geschikt zouden kunnen zijn!

kennisartikel accessoires plant 1

 

Cactus : Geschikt voor op uw kantoor wanneer er veel schadelijke stoffen zoals formaldehyde, trichloorethyleen en benzeen worden verspreid (deze worden verspreidt door bijv. computers en printers). De cactus is geschikt omdat deze elektromagnetische golven opvangt.

 

 

kennisartikel accessoires plant 2

Treurvijg & Drakenbloedboom : Maken uw collega’s ook zo’n herrie? Zet een treurvijg of drakenbloedboom neer voor de akoestiek. Deze planten zijn de geluidsdempers onder de kantoorplanten!

 

kennisartikel accessoires plant 3

Chamaedorea : Bestrijd droge lucht. Deze plant brengt namelijk veel vocht in de lucht door zijn verdamping, en deze is ook nog eens makkelijk in onderhoud!

 

 

 

 

 

kennisartikel accessoires plant 4Sanseveria : Op kantoren waar soms een rooklucht hangt kan de sanseveria hulp bieden. De sanseveria zuivert de tabaksrook uit de lucht.

 

 

 

klimop 1

Klimop : Voor de klimop maakt het niet uit waar hij geplaatst wordt, dus wanneer er op een hoge roldeurkast nog een plaatsje vrij is wil de klimop daar zeker staan. Ook is de klimop populair vanwege zijn positieve effecten voor de luchtvochtigheid.

Vingerplant : Dit is de bureauplant van de afgelopen jaren en eigenlijk wel de nummer 1 bureauplant. Deze plant kwam als beste uit de test wat betreft luchtzuivering omdat de vingerplant alle vieze stoffen uit de lucht filtert. En dan een van de belangrijkste voor op kantoor : de plant is super makkelijk te verzorgen!

kennisartikel accessoires plant 5

Ons advies? Een plantje op elk bureau!

Denk ook eens na over de keuze van de plantenbak, ga voor duurzaam door bijvoorbeeld een plantenbak van snelgroeiend bamboe te kiezen of een plantenbak gemaakt van gevlochten bananen bladeren of boomschors.

kennisartikel accessoires plant 7

Accessoires op de wand (ecowalls, visuals, akoestische panelen, kunst)

Wat betreft wandaankleding op kantoor zijn er echt onwijs veel mogelijkheden. De mogelijkheden die wij vaak toepassen zijn de Eco Walls (mos panelen), akoestische panelen, kunst en Visuals (afbeeldingen).

Mos wanden : Een moswand of mospaneel vormt een prachtige, onderhoudsvriendelijke natuurlijke blikvanger in elk kantoor. Er zijn vele toepassingsmogelijkheden. Naast het sfeervolle uiterlijk heeft de moswand een sterke geluiddempende werking. Mospanelen dragen hiermee bij aan een goede akoestiek op kantoor. Ook nemen de panelen/wanden weinig plek in beslag en is daglicht niet nodig. Er is volop keus uit soorten mos, kleuren enzovoorts. Kortom alleen maar voordelen!

kennisartikel accessoires moswand 3

Visuals : Visuals zijn afbeeldingen die geplaatst worden op wanden (glaswanden, akoestische wanden), muren en/of deuren. Met deze afbeeldingen kunt u de uitstraling van uw bedrijf benadrukken door bijvoorbeeld te kiezen voor de sfeer die u wilt uitstralen of door het logo van uw bedrijf terug te laten komen.

Visuals kunnen geplakt worden op de wand, als zijnde behang of poster. Ook kan de visual op doek gedrukt worden wat vervolgens in een frame geplaatst wordt. Het voordeel hiervan is dat de visuals gewisseld kunnen worden.

kennisartikel accessoires wand 2

Akoestische panelen : Deze panelen worden vaak gekocht als vrijstaande panelen (scheidingswanden) maar zijn ook geschikt om aan de wand op te hangen. Vaak ligt dit lager in aanschafwaarde en nemen minder ruimte in beslag dan staande panelen (nadeel : vermindering akoestische waarde). Ook is de combinatie tussen een akoestisch paneel en een visual te maken, bijvoorbeeld een akoestische paneel waarop een logo wordt gedrukt.

Akoestische wandpanelen zijn er in verschillende maten en kleuren. Hieronder een aantal voorbeelden.

kennisartikel accessoires akoestische panelen

Kunst op kantoor : Kunst aan de wand heeft veel voordelen, het heeft een positieve invloed op medewerkers en bezoekers omdat het inspireert! Kunst ontwikkelt het denkvermogen en leert ons om op andere manieren naar situaties te kijken. Door verschillende stijlen kunst op te hangen is er variatie, blijft het vernieuwend en hangt er voor elke medewerker iets moois bij! Kunst aan de muur komt u als snel op schilderijen uit. Maar denk ook eens aan beeldhouwkunst, fotografie, tekenkunst enzovoorts.

kennisartikel accessoires kunst

Persoonlijke accessoires / bureau accessoires

Leitz WOW collectie De WOW collectie van Leits is een kleurrijke collectie kantoorartikelen die perfect passen bij uw persoonlijkheid. Er is keus uit 6 trendy kleuren en verschillende producten.

De Leitz WOW collectie bestaat uit : (Active) Ordner, nietmachine, opbergdoos, bureau ladenblok, bureaustandaard voor tablet, perforator, tijdschriftenmap, papiermand, brievenbak, notitieblok en schaar.

Deze kleurrijke accessoires zijn van zeer hoge kwaliteit. Door uw medewerkers de mogelijkheid te beiden om hun werkplek zelf in te richten voelen ze zich meer op hun gemak en zijn ze productiever!

kennisartikel accessoires kantoorartikelen leitz wow

 

Deel artikel

Contactgegevens

Kantoorinrichters.nl
Showroom Leerdam              Techniekweg 12
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     0345-611777
 
Volg ons op google plus
     google-plus-6-kantoorinrichters-nl

Duurzame inrichting