phone-icon 0345-611777

Een werkplek of kantoorruimte verlichten? Bij nieuwbouw neemt een architect dit mee in het ontwerp. Maar bij een bestaand kantoor het lichtplan aanpassen naar de laatste innovaties?

 

Hoe? Ik vertel u hoe dat kan.

Waldmann-staand-armatuur-tycoon led abg steh frei gr-kantoorinrichters-nlAchteraf een lichtplan aanpassen, zonder ingrijpende verbouwing? Het kan op een hele goede manier. Eerst wil ik jullie iets leren wat ik ook nog niet zo lang geleden heb geleerd.

Verlichtingsoplossingen voor gezondheid, productiviteit, veiligheid en energiebesparing. ( NEN-EN 12464-1:2011 )

De Duitse fabrikant Waldmann heeft veel kennis van licht en verlichting. In ziekenhuizen helpen ze artsen aan apparatuur voor genezing, op kantoor helpen ze mensen productiever te werken en voor de olympische spelen helpen ze sporters het juiste ritme te vinden na een lange reis.

 

Met de staande armaturen van Waldmann kunnen we iedere werkplek optimaal verlichten met direct en indirect licht. Deze zijn achteraf te plaatsen en ook makkelijk te verplaatsen.

 

Direct en indirect licht toepassen in uw kantoor.

Directe werkplekverlichting moet minimaal 500 lux zijn. ( aan het einde van de levensduur van een lamp, wat wij met Waldmann kunnen beloven )

Het indirectie licht is voor ons ontzettend belangrijk, terwijl dit geen richtlijn is. Dit licht maakt de ruimte vele malen groter omdat het omhoog schijnt en zorgt voor een helder en minder 'drukkend' licht.

Met drukkend licht bedoel ik licht wat op je neer valt, en alleen uit het plafond schijnt.

 

 Licht verbetert de prestatie:

  •  Alleen bij individueel aangepaste verlichting kan het oog alle informatie optimaal verwerken. Des te moeilijker de visuele taak, des te hoger zijn de prestatieverbeteringen die door betere verlichting   haalbaar zijn. De getoonde waarden zijn gemiddelden, individueel zal de behoefte vaak groter zijn ( brildragers, oudere werknemers).
  • Licht gaat vermoeidheid tegen.
  • Licht werkt direct op het slaaphormoon Melatonine Door hogere verlichtingsterktes kunnen vermoeidheidsverschijnselenen vermeden worden Dat heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van werk in de productie. In het bijzonder bij nachtdiensten wordt het belang van verlichting steeds duidelijker.

 

 

Licht verminderd fouten:

  • Wie meer ziet, maakt minder fouten De foutenkans kan tot 50 % worden verminderd – een waarde, die door andere maatregelen maar moeilijk kan worden gerealiseerd.
  • Minder fouten betekent tegelijkertijd een duidelijke vermindering van afval. Ook dat is een significante bijdrage voor meer productiviteit.

 

 

Energiebesparing:

  • Licht daar inzetten  waar het gebruikt wordt.
  • Licht daar reduceren waar het onnodig energie verbruikt.
  • In iedere fabricage of machine kan door intelligente verlichtingsconcepten energie worden bespaard  – met daarnaast een verhoging van de verlichtingssterkte.

 

 

Deel artikel

Tags: Kantoorverlichting

Contactgegevens

Kantoorinrichters.nl
Showroom Leerdam              Techniekweg 12
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     0345-611777
 
Volg ons op google plus
     google-plus-6-kantoorinrichters-nl

Duurzame inrichting