phone-icon 0345-611777

Uw kantoorruimte ergonomisch verantwoord inrichten? Dat vraagt meer dan een goede bureaustoel alleen!

Bij ergonomie denken de meeste mensen aan goed zitten. Dit begrip is zo veel breder en omvat bijna alles op de werkvloer. Goede bureaustoel, juiste werkplek hoogte, afstand tot het beeldscherm, een ergonomische muis en ga zo maar door.

Wat adviseren wij u?!

Ga dynamisch zitten.

  1. De meeste bureaustoelen die wij leveren hebben een mechaniek dat u kan helpen met bewegend zitten, vergeet niet de gewichtsregeling op de juiste tegendruk af te stellen. Anders ervaart u het gevoel dat u achterover valt of juist te veel kracht moet zetten om de stoel in beweging te krijgen.
  2. Ga ook niet te hoog zitten, hiermee belemmerd u de doorbloeding door knelling in de bovenbenen. Uw voeten moeten het steunpunt zijn, op de grond.
  3. En een bureaustoel met een natuurlijke zitneig ( activerend zitten ) helpt uw rug extra te ondersteunen. Dit komt omdat door het neigen van de zitting uw bekken gekanteld wordt waardoor uw rug in een natuurlijkere houding komt. Dus een gezondere zithouding.
  4. Wissel uw werkzaamheden af, sta af en toe op en wandel een stuk in uw pauze.

Wilkhahn

Staand werken voor een goede afwisseling.

Een zit sta werkplek is ideaal voor mensen die veel uren achter een computer zitten. Door een elektrische verstelling is uw werkplek in enkele seconden op sta hoogte. Door dit op een natuurlijke manier af te wisselen is het ergonomisch gezien aan te raden.

IT's%20werkplek%20zit%20sta%20elektrisch%20Voortman%20nieuw

Koop ergonomische hulpmiddelen.

Werken met ergonomische hulpmiddelen zoals een gekantelde muis of een laptopstandaard is gezond. Vooral als u vaak langere tijd op een laptop werkt. Heel veel flexwerkers vergeten dit vaak, even snel achter de laptop. Stoel niet instellen, werkblad te hoog, geen muis en de laptop gewoon op tafel. Precies hierdoor ontstaan regelmatig klachten in de nek of rug.

Verkeerde werkhouding laptop

Laptop zonder hulpmiddelen voldoet niet aan wetgeving.

Juiste werkhouding laptop gebruikZonder hulpmiddelen is de laptop niet geschikt voor langdurig gebruik. Bij meer dan twee uur per dag laptopgebruik zijn externe hulpmiddelen nodig om aan de wetgeving en praktijkrichtlijnen te voldoen. Om langdurig comfortabel en productief met een laptop te kunnen werken zijn een laptophouder en externe muis en toetsenbord essentieel.

Voor mensen die veel onderweg zijn en dus vaak van werkplek wisselen met de laptop zijn er hulpmiddelen die klein genoeg zijn om in de tas mee te nemen. Voor een vaste laptopwerkplek is een extern scherm van tenminste 19 inch een toegevoegde waarde. Bijvoorbeeld thuis of op flexwerkplekken waar meerdere medewerkers gebruik van maken op kantoor.

Door het laptopscherm op dezelfde hoogte te plaatsen als het losse beeldscherm, kun je bovendien dual-screen werken.

Kantoorinrichtingers adviseert en helpt bedrijven met het inrichten van de werkplek, onder andere op het gebied van Het Nieuwe Werken, waarbij ze voor elke werkpleksituatie de juiste oplossing en bijbehorende producten biedt.

Wij gaan daarbij uit van vier werkplekconcepten:

– vaste werkplek;

– mobiele werkplek;

– flexibele werkplek;

– thuiswerkplek.

Uitgangspunt is dat – waar hij of zij ook werkt – een medewerker comfortabel, gezond en efficiënt zijn werk achter de computer kan doen.

Wilt u advies?

Onze specialisten geven een advies op maat, immers elk persoon en iedere organisatie is uniek.

Of bent u op zoek naar een van onze producten?

Bel ons (0345-611777) of stuur een korte e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), en wij nemen snel contact met u op voor het juiste advies.

Ergonomie Fout zitten
Verkeerde werkhouding
Ergonomie structuur goed zitten
Juiste werkhouding

Deel artikel

Contactgegevens

Kantoorinrichters.nl
Showroom Leerdam              Techniekweg 12
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     0345-611777
 
Volg ons op google plus
     google-plus-6-kantoorinrichters-nl

Duurzame inrichting