phone-icon 0345-611777

Akoestische artikelen

Met welke akoestische artikelen gaat u de akoestiek op uw kantoor verbeteren? Dit kan door verschillende akoestische producten. Weten wat akoestiek is en hoe u deze kunt verbeteren?

De akoestiek op uw kantoor kan verbeterd worden door verschillende akoestische artikelen.

Maar wat is akoestiek nou eigenlijk?

Akoestiek  is de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Geluid bestaat uit trillingen die zich voortplanten door een medium. In de meeste gevallen is dat lucht. De akoestiek in een kantoor is soms erg complex. Mensen die maken geluid, vooral met hun stem. Niet iedere stem heeft dezelfde toonhoogte en hardheid. Wij werken met geteste materialen die vooral het stemgeluid absorberen.

Hoe benaderen wij akoestiek?

Tijdens een gesprek produceert iemand geluid met zijn stem, bedoeld voor de oren. Je gehoor coördineert dit met de hersenen om het te vertalen en te begrijpen. Tijdens dit razendsnelle proces kan men afgeleid raken door ander geluid. Ieder mens ervaart de afleiding anders. Als de spraakverstaanbaarheid hierdoor niet goed is, spreken wij van slechte akoestiek in uw kantoor.

Het effect van slechte akoestiek proberen we tegen te gaan door geluidsabsorberende producten die de geluidsgolven opvangen. Vooral het spraak geluid. Geluidsoverlast kan vermoeidheid veroorzaken en dus minder productieve mensen. Een golfbeweging geeft de frequentie van het geluid aan. Hoe dichter de golven op elkaar staan, hoe hoger de frequentie en de toon van het geluid. De producten die ingezet worden voor spraakoverlast moeten niet te dun zijn.

Richtlijn

Hoe groot is de ruimte? Dit is erg belangrijk omdat te weinig, maar ook te veel geluidsabsorberend materiaal slecht kan zijn. Alle factoren hebben invloed. Raambekleding, vloerbekleding en het plafond zijn forse oppervlakten die veel invloed kunnen hebben. We helpen u graag met advies over uw ruimte.

Akoestisch materiaal

Wij verwerken alleen 100% technisch hoogwaardige synthetische wollen en dierlijke vezel keratine (schapenwol). Synthetische wol is gemaakt van polyestervezels afkomstig van gerecyclede petflessen. Het contact met de polyestervezels levert geen gevaar op voor allergische reacties, huidirritaties of ademhalingsproblemen. Het materiaal geeft geen stofvorming en bevat geen chemische bindmiddelen. Daarnaast is het niet giftig en 100% recyclebaar. Synthetische wol is bij uitstek zeer geschikt voor het verbeteren van de akoestiek in ”harde ruimten” zoals in kantoren, klaslokalen, studio’s, winkels, vergaderruimten en kinderdagverblijven.

“Second Nature”

Producten welke milieu onbelast worden geproduceerd. CO2 vrij, vrij van zware metalen Al onze producten zijn getest op kwaliteit en functionaliteit. We werken met eerlijke materialen, als FSC hout, cradle to cradle stoffen en onderwerpen alles aan onze “second nature” ideologie.

Tevens voldoen onze producten aan alle eisen gesteld aan openbare gebouwen.

Keratine heeft zeer goede geluidsabsorberende en akoestische eigenschappen door de elasticiteit van het keratinevezel en de door productie verkregen hoge dichtheid. Keratine is een vernieuwbare, ecologische en secundaire grondstof, waardoor het minimaal milieubelastend is en onderdeel van de “Second Nature ideologie”.

 Eigenschappen van synthetische wol als vulmateriaal:

– Geluidsabsorberend

– Thermisch isolerend

– Brandklasse B, rookgetal S2, drupgetal D0

volgens EN – 13501 – 1 *

– Hittebestendig

– Vormstabiel en elastisch

– Anti-allergisch

*Dit houdt in dat het zelfs is toegestaan in vluchtroutes en overige ruimten.

Bekledingsstof Vilt

Luxe Wolvilt verkrijgbaar in veel kleuren en merken ( Vescom Lani – kvadrat Divina – Camira Blazer ) . Zacht, soepel, gemakkelijk in onderhoud.

Akoestiek op kantoor

Verder wordt onder akoestiek verstaan; de invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van geluid. Dan kan bijvoorbeeld gesproken over “Deze ruimte heeft een slechte akoestiek”. Bedoeld wordt dan dat de eigenschappen van die ruimte niet overeenkomen met het gebruik. Aan een concertzaal worden bijvoorbeeld heel andere eisen gesteld dan aan een collegezaal.

De akoestiek in een ruimte is afhankelijk van absorptie en terugkaatsing ( reflectie ) van het geluid door wanden of attributen en de grootte van de ruimte. De absorptie gebeurt door een ruwe en zachte (wand)afwerking. Terugkaatsing gebeurt door een gladde en harde afwerking. Wanneer het geluid veel wordt teruggekaatst, duurt het een tijd voordat het geluid is uitgestorven. Die tijd heet nagalm en kan worden berekend of opgemeten. Wanneer men in een lege kerk klapt, dan hoort men dat de nagalm enkele seconden duurt. In een betonnen bunker van 10 x 10 x 10 m³ kan men elkaar nauwelijks verstaan door de nagalm.

Akoestische producten

Er zijn vele producten die de akoestiek kunnen verbeteren. Bureaupanelen / scheidingspanelen worden het meest toegepast. Deze panelen zijn zowel ”mooi” als functioneel. Panelen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en toepasbaar op verschillende plaatsen.

Ook kunnen banken en fauteuils een akoestische waarde hebben. Wanneer de rug en arm leuningen hoog zijn kunnen deze voor een akoestische werking zorgen.

Naast deze producten zijn er ook akoestische kasten, belcellen, plantenpotten en lampen verkrijgbaar!

Paneel | De Vorm

Akoestische plantenpotten

Akoestische Schuifdeurkast | Voortman Meubelen 

Haven Pods, Belcel | The Senator Group

Bureaupaneel | De Vorm AK 93

Meer akoestische producten zien? Klik hier.
Voor een proffecioneel advies op het gebied van akoestiek, neem gerust contact met ons op!

Deel artikel

Contactgegevens

Kantoorinrichters.nl
Showroom Leerdam              Techniekweg 12
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     0345-611777
 
Volg ons op google plus
     google-plus-6-kantoorinrichters-nl

Duurzame inrichting